ADC forum Last active: Never
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favourites   Post new thread Poll:
 Pages:  1  2  3  ..  9
Author: Subject: Andrićev dokumentarni serijal
frankolina
Super Moderator
**

Registered: 24-2-2003
Member Is Offline

[*] posted on 6-10-2003 at 13:05 Reply With Quote
Andrićev dokumentarni serijal

20.10. zeleno-plavi otok na TV

20. listopada 2003. u 20h05min počinje emitiranje serijala o podmorju mljeta, autor miro andric
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
firefox
Newbie

Registered: 10-10-2003
Member Is Offline

wink.gif posted on 10-10-2003 at 10:02 Reply With Quote

na kom programu
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 10-10-2003 at 10:18 Reply With Quote

a na jednom od hrtovih
frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 21-10-2003 at 10:50 Reply With Quote

evo mi taman dosao fax da HRT krajem listopada počinje prikazivati dokumentarnu seriju "Hrvatsko podmorje". piše još da šest ešizoda prikazuju ljepote nadmorja i podmorja Plagruže, Lastova, Brijuna, Kornata i Mljeta. I kažu da je snimanje trajalo dije i pol godine. Premijerna projekcija (i domjenak) su 23. 10. u podne u projekcijskoj dvorani na Prisavlju.
Dalo bi se zaključit da barem do tada neće bit ništa na tv :mad:
mika
Senior Member

Registered: 26-12-2002
Member Is Offline

Mood: škampasto

[*] posted on 21-10-2003 at 11:53 Reply With Quote

super bas sam se pobojao da sam propustio
frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 21-10-2003 at 13:27 Reply With Quote
točan termin emitiranja

zbog dokumentarca o kardinalu bozaniću, termin podmorske serije pomaknut je na 27. listopada u 20.00h
frf
Super Member

Registered: 30-1-2003
Member Is Offline

Mood: Babaroga

[*] posted on 21-10-2003 at 14:05 Reply With Quote

I kaj budu onda plasirali jednu emisiju tjedno ?
Po nekoj logici,jelte.
Banto
Posting Master

Registered: 16-12-2002
Member Is Offline

Mood: Nikad bolje

[*] posted on 21-10-2003 at 14:12 Reply With Quote

prvo su zbog crkve, sad buju valjda zbog izbora i olitike nonstop micali termine, a mi zaljubljenici podmorja moramo čekati.:cool:

Zasto ronim???

Padajuci u ponor dubina padam u dobro poznato stanje potpunog blazenstva, stapanja s morem i svega u njemu. Osjecam da tu pripadam. Da sam dio mora, dio jednog drugog i drugacijeg svijeta. Svijeta koji te prihvaca bez obzira na sve.
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member Banto's ICQ status
kruz
Ultimate Poster

Registered: 6-8-2003
Member Is Offline

Mood: hibernating

[*] posted on 24-10-2003 at 11:47 Reply With Quote
bombarder na Visu

eto jucer sam saznao par informacija na poslu zasto je dokumentarac o bomabarderu ispao los....naime htv je zbog srezanih troskova odbio ponudu profesionalnog trimix snimatelja iz nisam siguran austrije ili njemacke koji je ponudio 1000 eura dnevno znaci 7000 za tih tjedan dana snimanja a htv nije imao cak ni svog snimatelja na brodu "zvonko"(!!!)
dakle snimala su se uglavnom ona 2 tupa amerikanaca,sve se vrtjelo oko njih a podvodni snimatelji trimixovci cija to profesija nije su snimali uglavnom siroke kadrove a detalja za pricu fali...eto "veliki" htv-ov projekt!...svaka im cast!

Just glide to the abyss with confidence and ease
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
kruz
Ultimate Poster

Member Is Offline

[*] posted on 24-10-2003 at 11:48 Reply With Quote

to je ukratko...a 7000 eura bi visestruko vratli da su ulozili jer bi taj trimix snimatelj napravio svoj posao kako treba i film bi se mogao prodati vani za finu lovu...dinko,znak euro ti stranica ne prepoznaje evo kako izgleda: €

View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
dinko
Super Administrator

Member Is Offline

[*] posted on 24-10-2003 at 12:48 Reply With Quote

Ne prepoznaje?
Ah, da... to je zato sto smo jos uvijek na DEMovima. :D
Primamo i $$$. :cool:

Zalosno je koliko ljudi ne kuze da je kvalitetan posao jedina stvar koja se isplati.
Mogao bih o tome jednu pricu, ali zagnjavio bih samo.
Stoga samo tri rijeci: sramota za HTV.

P.S. A ovo prebacujem pod 'Ugodne ronilačke komentare'...
Pomalo kruz, skuzit ces vec sto i gdje i kako. ;) :P
frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 25-10-2003 at 08:55 Reply With Quote

a sada riječ dvije od nekog tko je bio tamo kad se snimalo ... :D
došla jedna koju znate snimat prilog za dnevnik o tome kako oni snimaju dokumentarac, a tamo ala glume, ne daju nam kadrove nit vidit, odnosno dali meni, al snimatelj ne smi ni uc di je monitor, da ne bi mozda uhom presnimio.
puste opreme, ka u stranjskim filmovima...
pomislila ja, majko kakav ce to genijalan dokumentarac bit, a jos rekli da je najskuplje sta je ikad dokum. program napravio.
svih podvodnih čuda su tamo imali, a ljudi šesto.
no, ovoj jednoj meni nisu trebali njihovi "famozni" kadrovi jer smo najevski und icj jednog jutra još godinu prije njih to snili za more, primjetiti - jednog jutra, a ne pola miseca!
i bio prilog u dnevniku s tim našim morskim kadrovima, nez trimixa, sve na zrak, jer tko zna može i tko može će bolje sam...
so, bio prilog a odma zvoni mobitel. zove ekipa s platforme da joj, odakle nama tako savršeni i bistri kadrovi, joj, da njima nije nita tako lipo ispalo, joj, da su oni sebi sve zamutili, joj, da bi li mi njima to dali...
ima li tko šta dodat?!
e, da, i meni je finalni proizvod by them bio za plakat. toliko mogućnosti a propuvali temu s viškom nadvodnih kadrova. za plakat.
i! nije se uopće tribalo zvat stranjce za puste eure, ima u nas ljudi koji rone jeftinije a snimaju i bolje (znam!!!) nego je tribalo sebi stavit nešto u žepić, čini mi se.
mislim da bih mogla završit na listi za odstrijel but ne vidim opravdanja za onakvu lošost:mad:
kruz
Ultimate Poster

Member Is Offline

[*] posted on 26-10-2003 at 23:22 Reply With Quote

bez brige frankolina ne citaju ovo nasi.... slazem se sa tobom da u nas ima masu ljudi(citaj:ronioca) koji bi taj posao napravili kako treba a oni nisu uspjeli dobiti ni onog njemca koji ajde ima sve uvjete po papirologiji....ma sta rec....kakva nam je drzava tako i sve ostalo funkcionira...a da je netko stvaio u zepic stavio je...

dinko
Super Administrator

Member Is Offline

[*] posted on 27-10-2003 at 11:12 Reply With Quote

Ako se stogod ne promijeni... danas ce biti gledanja TV-a. :)
mika
Senior Member

Registered: 26-12-2002
Member Is Offline

Mood: škampasto

[*] posted on 27-10-2003 at 17:05 Reply With Quote

ajde da i to vidimo....ako bude

Banto
Posting Master

Member Is Offline

[*] posted on 27-10-2003 at 20:51 Reply With Quote

Ma Andrić se zbilja potrudil i konacno i na HTV da se vidi nekaj pošteno.
Fenomenalne su mu snimke!!!!
Jastozi su me odusevili i mam sam gladan postal!!!:D

Zasto ronim???

Padajuci u ponor dubina padam u dobro poznato stanje potpunog blazenstva, stapanja s morem i svega u njemu. Osjecam da tu pripadam. Da sam dio mora, dio jednog drugog i drugacijeg svijeta. Svijeta koji te prihvaca bez obzira na sve.
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member Banto's ICQ status
kruz
Ultimate Poster

Member Is Offline

[*] posted on 27-10-2003 at 21:23 Reply With Quote

ljudi ja sam zahvaljujuci tehnici koja je opet zakazala ostao zakinut za prvu seriju-timer na video rekorderu koji sam posudio samo za tu priliku jer sam bio u gostima koje nisam mogao odgoditi nije funkcionirao i nije se nista snimilo,ustvari je-crno!....te molim ovom prilikom ako je netko snimio da mi posudi kazetu...hvala

srecica
Advanced Member

Registered: 4-8-2003
Member Is Offline

Mood: Beskrajno plavo

[*] posted on 27-10-2003 at 21:51 Reply With Quote

Glupa tehnika!
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member srecica's ICQ status
frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 08:33 Reply With Quote

:(:(:(:( ni ja nisam gledala :(:(:(
provela to vrime working, pa opet :(:(:( i jedan big :mad:
Banto
Posting Master

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 09:13 Reply With Quote

Imam sve snimljeno!!!
Koliko vidim na hr.rec.ronjenje tip vec nudi divx uz uvjete da mu se dofura prazni cd!!

Zasto ronim???

dinko
Super Administrator

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 09:37 Reply With Quote

Sto se tice emisije imam nekoliko zamjerki.

Snimaju kopno (debelo kopno, ne ona fora more-kopno) a na leci kamere kapljice od vode. Sramota! To je problem jedne ciste krpe i pokreta ruke!
Drugo, ne ocekujem nekakvu znanstvenu nego vise dokumentarnu emisiju, ali prica mi nije sasvim povezana bez obzira sto ne mora biti vrlo "ozbiljna".
Malo kopna, malo mora - smjesano bez veze.
Mogel je snimiti 15 minuta spota za Turisticku zajednicu Hrvatske i mirna bosna.

S druge strane, svaka pohvala da se ipak takvo sto radi.

Quote:
Koliko vidim na hr.rec.ronjenje tip vec nudi divx uz uvjete da mu se dofura prazni cd!!

Da to nije hvulin u fusu? :D
hvulin
Ultimate Poster

Registered: 8-8-2003
Member Is Offline

Mood: svakom loncu poklopac

[*] posted on 28-10-2003 at 09:45 Reply With Quote

nije hvulin u fushu...

od njuza sam odusto negdje 97-me... previse nadobudnih budala, reklama, smeca, spama, XXX, dildoa i sl...

btw. neznam jel im namjerno uletio kadar sa pomocnim roniocem koji ima kapuljacu sa vrazjim rogovima (malim crvenim) al bas je guba ispo... (samo na kratko srecom)

o kvaliteti samog dokumentarca nebi razglabo jer SVE je bolje nego nista, a ko zna mozda ljudi bar nauce kak se koja riba zove... (iako svaka od tih riba ima barem 20 naziva na jadranu)

snimke podmorja su super i poprilicno bistre iako se vidi da je kadrove lovio "amater" a ne profic... cesto se u kutovima vide pomocni ronioci kako lampama "nagovaraju" jastoge na poziranje i sl. al nema veze, na greskama se (bar tak kazu) uci....

uzivajte do slijedeceg ponedjeljka barem ovako kad vec (vecina nas) nemozemo i zapravo u more...
bye bye
:)

Quote:
Originally posted by dinko
Sto se tice emisije imam nekoliko zamjerki.

Snimaju kopno (debelo kopno, ne ona fora more-kopno) a na leci kamere kapljice od vode. Sramota! To je problem jedne ciste krpe i pokreta ruke!
Drugo, ne ocekujem nekakvu znanstvenu nego vise dokumentarnu emisiju, ali prica mi nije sasvim povezana bez obzira sto ne mora biti vrlo "ozbiljna".
Malo kopna, malo mora - smjesano bez veze.
Mogel je snimiti 15 minuta spota za Turisticku zajednicu Hrvatske i mirna bosna.

S druge strane, svaka pohvala da se ipak takvo sto radi.

Quote:

Da to nije hvulin u fusu? :D

I promise that my timeliness will be surpassed only by my passion for quality, Wally - www.dilbert.com
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member hvulin's Aim hvulin's ICQ status This User Has MSN Messenger hvulin's Yahoo
frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 10:38 Reply With Quote

kako ja, smrc, nisam gledala, ali sam pitala znalce i podvodne i snimateljske koji jesu, evo što mi rekoše:
- jedan je zgrožen je muzgavac proglašen hobotnicom, a razkiku bi ipak trebalo znat!
- jedan od snimatelja "dubina" stipe božića je poprilično razočaran jer kaže da kadrovi jesu lipi, al da nema nikave koncepcije, odnosno, nema motiva, cilja svega. da nije jasno je li to obrazovna, ili kakva već emisija. žali se i na montažu, da je sve nekako zbrda zdola, a da tekst ne prati baš sliku, što je bit tv-a, jer slika diktira sve! šta je još, reka? e, da je šteta palagružu tako potrošit.
ja sad idem u potragu za mogućom reprizom jer mi je još više žaj šta sam radila kad je bilo.
dinko
Super Administrator

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 10:57 Reply With Quote

Upravo sam to i ja rekao, ali malo blazim rijecima.

Zbrda zdola je najbolji opis.

Iako, slazem se s hvulinom da je bolje ista nego nista kad se radim o tom segmentu dokumentaraca.

Cekajmo da vidimo kakvo ce biti Lastovo. Sumnjam da ce biti bolje sto se tice koncepcije, ali trebalo bi isto biti lijepih kadrova.
Banto
Posting Master

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 12:05 Reply With Quote

Quote:

ne ocekujem nekakvu znanstvenu nego vise dokumentarnu emisiju

Ma vi ga samo kritizirate:mad::mad::mad:

Konacno da neko pokaže kaj sve zivi u nasem moru na takvoj mikro lokaciji , a vi udri po kritici.
Ne kužim vas ljudi. Do sada se nije moglo vidjeti nista ili samo grupe ljudi kak ronja, a sad kad se konacno vidi svijet podmorja koji nas okruzuje svi su manje vise nezadovoljni.

Smanjite svoja očekivanja i vratite se u realnost.:cool:

Zasto ronim???

frankolina
Super Moderator
**

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 12:07 Reply With Quote

možda i bi da ne vatamo satelitski :D
dinko
Super Administrator

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 12:39 Reply With Quote

:D I da nismo vidjeli Plavi svijet. :D
Nasa je realnost da se treba dodatno potruditi i napraviti posao posteno.
Ovo to nije.

Ne znam...
Jedno je odraditi neku temu kako god mozes i vidi se da si se potrudio.
Ali ne obrisati lecu na kameri kada snimas po otoku je sasvim neprihvatljivo.

Ma sto pricam, cijeli je scenarij epizode totalno nepovezan, a pristup staromodan.
Da nema nekoliko "close up" snimki iz podmorja (svaka cast jastozima) ne bi nis valjalo. Za Palagruzu bi i siri kut snimanja pod vodom trebao biti bogatiji.

Ocjena za Palagruzu: 2+ (skala 1-5).
Kako drugi ARGUMENTIRAJU i/ili ocjenjuju?
hvulin
Ultimate Poster

Registered: 8-8-2003
Member Is Offline

Mood: svakom loncu poklopac

[*] posted on 28-10-2003 at 13:47 Reply With Quote

eto ja sam zadovoljan, nisam perfekcionist a ovo sto su napravili je "mali zamah perajom za njih, ali jako veliki za hrvate" :)

gresaka ima al niko nije ni reko da ih nece biti...

sve u svemu ovo je VELIKI korak u pravom smjeru i bravo za ekipu!!!
:cool:

Quote:
Originally posted by Banto
Quote:

ne ocekujem nekakvu znanstvenu nego vise dokumentarnu emisiju

Ma vi ga samo kritizirate:mad::mad::mad:

Konacno da neko pokaže kaj sve zivi u nasem moru na takvoj mikro lokaciji , a vi udri po kritici.
Ne kužim vas ljudi. Do sada se nije moglo vidjeti nista ili samo grupe ljudi kak ronja, a sad kad se konacno vidi svijet podmorja koji nas okruzuje svi su manje vise nezadovoljni.

Smanjite svoja očekivanja i vratite se u realnost.:cool:

I promise that my timeliness will be surpassed only by my passion for quality, Wally - www.dilbert.com
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member hvulin's Aim hvulin's ICQ status This User Has MSN Messenger hvulin's Yahoo
Banto
Posting Master

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 15:25 Reply With Quote

Nemrem, a ne ocjeniti s 5.

PS Treba naglasiti da je Andrić prije svega odlican fotograf, a trebalo je itekako volje i hrabrosti upustiti se u ovaj projekt i zamjeniti fotic kamerom.

Zasto ronim???

dinko
Super Administrator

Member Is Offline

[*] posted on 28-10-2003 at 15:42 Reply With Quote

Quote:
Originally posted by Banto
Nemrem, a ne ocjeniti s 5.

PS Treba naglasiti da je Andrić prije svega odlican fotograf, a trebalo je itekako volje i hrabrosti upustiti se u ovaj projekt i zamjeniti fotic kamerom.

Posteno!

Kaj se tice fotografije, slazem se s tobom (osim sirih snimki koje su presiromasne).
Podvodni kadrovi izvlace stvar.

P.S. Zanima me sto ce reci drugarica od zanata dok pogleda snimku.
 Pages:  1  2  3  ..  9
Post new thread Poll:

Go To Top